T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit Emre Vahit Bekli Ortaokulu

TARİHÇE

 

       Okulumuz, 1957 eğitim öğretime başlamış ve ilk adını ünlü Türk kumandanı Gazi Osman Paşa'dan ismini almıştır. Gazi Osman Paşa, 1876 Osmanlı-Sırp Savaşı'nda düşmana karşı büyük bir zafer kazanmış ve Plevne Savaşı'nın unutulmaz kumandanıdır.

        Okulumuz günden güne gelişen Yenimahalle semtine hizmet verebilmek amacıyla İvedik Caddesi 1. Durak civarında 19 Ekim 1957 tarihinde yedi derslik ile ilkokul olarak hizmete girmiştir. İlk öğrencilerinin büyük bir bölümü Barbaros İlkokulu'nda öğrenim gören öğrencilerin, öğretmenleriyle bu okula aktarılması sonucu oluşturulmuştur.

         Yakın çevreden gelen öğrencilerin devam ettiği Gazi Osman Paşa İlkokulu, artan nüfus ve öğrenci sayısıyla birlikte ihtiyaca cevap vermediği için 1962 yılında aynı bahçede on derslikli ikinci bir binaya kavuşmuştur. Ancak, o günden bugüne kadar yoğun nüfus artışı istek ve taleplerin önünü kesememiştir. İlkokullarının sekiz yıllık öğretimine geçmesi nedeniyle 1997 yılında 11 derslikli üçüncü bir bina daha yapılarak GAZİ OSMAN PAŞA İLKÖĞRETİM OKULU olmuştur. 2012'de 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle GAZİ OSMAN PAŞA ORTAOKULU adıyla ortaokul olarak eğitim-öğretim yapmıştır. 

         İlkokul ve ortaokul olarak binamızın yetersiz olması ve tekli eğitime geçilmesi amacıyla MEB tarafından okul binamız 2016 yılında yıkılarak bugün kullandığımız yeni okul binamız yapılarak İlkokul ve Ortaokul olarak iki ayrı bina şeklinde yapılmıştır. Daha donanımlı olan yeni binamızda eğitim-öğretim başarılı bir şekilde devam etmektedir.

        26 Kasım 2018'de İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Teknisyen Astsubay Üstçavuş ŞEHİT EMRE VAHİT BEKLİ'nin adı 2023 yılında, mezun olduğu okulumuz GAZİ OSMAN PAŞA ORTAOKULU'na verilerek okulumuzun ismi şehidimizin ismi olan ŞEHİT EMRE VAHİT BEKLİ ORTAOKULU olarak değişmiştir ve halen bu isimle eğitim-öğretime devam etmektedir.   

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.05.2020 - Güncelleme: 08.09.2023 17:50 - Görüntülenme: 1129
  Beğen | 5  kişi beğendi