GERİ DÖNÜŞÜM OKUL DUVARLARIMIZDA HAYAT BULUYOR

Kalabalıklaşan dünyamız nedeniyle her gün daha fazla tüketilen su, orman, madenler, petrol gibi doğal kaynaklarımızı geri dönüşüm ile daha uzun süreli kullanabiliriz. Örneğin; bir tok kağıdın geri dönüştürülmesiyle 17 ağacın kesilmesi önlenebilir. Kâğıt, karton, cam, plastik, metal… Bu maddeler, geri dönüşüm işlemi sayesinde sadece doğayı korumakla kalmaz, cebimizi de korur. Ülke ekonomisine de büyük katkı sağlar.

Geri Dönüşümün Çevreye Katkıları;

• Geri dönüşüm sayesinde ağaçlar, mineraller ve su kaynakları korunur.
  • Tüketim malzemesi üretimi için yeni hammadde arayışı olmaz, böylece hem hava hem de çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olur.
  • Sera gazı emisyonunun düşmesine neden olarak küresel ısınma konusunda önemli bir katkı sağlanmış olur.
  • Çöp atıklara engel olup doğaya destek çıkarak insan sağlığını da korumuş oluruz.

Günümüzde çok önemli olan geri dönüşüm ve sıfır atık konularına dikkat çekmek ve bu konuda öğrencilerimizde bir farkındalık yaratmak amacıyla atık malzemelerle okul duvarlarımızı süslemeye başladık.  Okulumuzda görevli Halk Eğitim El Sanatları öğretmenimizin yaratıcı tasarımı, Teknoloji ve Tasarım öğretmenlerimizin işbirliği, öğrencilerimizin katkısıyla güzel işler çıkarıyoruz.

Böyle güzel ve faydalı bir etkinliğin okulumuzda yapılmasına öncülük eden Okul Müdürümüz Meral ACET’e, yaratıcılıkta sınır tanımayan El Sanatları öğretmenimize, Teknoloji ve Tasarım öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

13-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-2024

Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 20:32 - Görüntülenme: 110