ERASMUS+ PROJEMİZ “DIFFERENT, BUT SHARING THE SAME DREAMS” KAPSAMINDA ÖĞRETMENLERİMİZ ONLINE EĞİTİME KATILACAKLAR

Romanya koordinatörlüğünde yürüttüğümüz Erasmus+ projemiz “Different, But Sharing the Same Dreams” kapsamında, gönüllü öğretmenlerimiz, proje ortağımız İspanya’nın organize edeceği Özel Eğitim öğrencileriyle çalışma becerileri konusunda online eğitime katılacaklar. 19 Mart ve 21 Mart günlerinde yapılacak online eğitim semineri iki gün sürecek.

Eğitim konuları şu şekildedir;

1.       GÜN

-Genel Bakış. Özel eğitimin ilkeleri. Pedagojik bir bakış açısı

-Engellilik nedir? Engellilik türleri: DEHB, TSA, TSI, zeka sınırı.

-Özel ihtiyaçları olan öğrencilerle çalışmanın etkili yolları. Okuldaki özel çocukların ihtiyaçları. Yapılması zor/kolay olan nedir?

-Özel ihtiyaçları olan öğrencilere özel öğretme-öğrenme-değerlendirme faaliyetleri. Örnekler.

2.GÜN

-Farklı konularda engelli öğrencilerle çalışırken faydalı öğretim materyalleri- örnekler.

-Dijital araçlar

-Danışmanların/destek öğretmenlerinin rolü

-Kapsayıcılık faaliyetleri

-Ebeveynlerle çalışmak