ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit Emre Vahit Bekli Ortaokulu

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADIK

"Dünya Emekçi Kadınlar Günü” Kutlu Olsun

Yıl 1857... 8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Bu grev esnasında polis işçilere saldırdı ve onları fabrikaya kilitledi. İşçilerin fabrikaya kilitlenmesinin ardından çıkan yangında, işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi.. İşçilerin törenine bini aşkın kişi katıldı. İlerleyen yıllarda 8 Mart'ta 'Dünya Emekçi Kadınlar Günü' ilan edildi.

Bu anlamlı gün dolayısıyla okul müdürümüz Meral ACET okulumuzda kadın öğretmenlerimiz için güzel bir etkinlik düzenledi. Her birimiz yine kadınlar için sembolik bir renk olan mor renk kıyafetlerle etkinliğe katıldık. Bu anlamlı etkinlik için okul müdürümüze ve desteklerinden dolayı hizmetli personelimize teşekkür ederiz.

Eğitim öğretime güçlü katkıları olan kadın öğretmenlerimiz, sevgili öğrencilerimizin güzel anneleri ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarız.

10-03-202410-03-202410-03-2024

Yayın: 10.03.2024 - Güncelleme: 10.03.2024 22:13 - Görüntülenme: 129