2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL EYLEM PLANIMIZ

ŞEHİT EMRE VAHİT BEKLİ ORTAOKULU

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL EYLEM PLANI

MİSYONUMUZ

Okulumuzda özgür, yaratıcı, üretken, sevgiye dayalı, sağlıklı, güvenli ve araç gereç yönünden donanımlı bir eğitim-öğretim ve yaşama ortamı gerçekleştirmek.

VİZYONUMUZ

Öğrencilerimizin kendi kendine öğrenen, karar veren, verdiği kararı uygulayan, kendi kendini yönetebilen bireyler haline gelmesinde çok yönlü öğrenebileceği ve ilgi-beceri-yeteneklerini sonsuzca geliştirebileceği bir ortam sağlamaktır. Kısaca misyonumuz; öğrencinin kendi kendini yeniden yaratmasında uygun ortam sağlamaktır.

no

GÖREV

FAALİYET

SORUMLU VE İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ ve  /

PLANLAMA DÖNEMİ

Akademik Gelişim

1.1 Verimli ders çalışma yöntemleri eğitimleri düzenlenecektir.

Ekim-Kasım 2023

1.2 Öğretmenlere “EBA ve ÖBA” etkin kullanım semineri yapılacaktır.

Ekim-Kasım 2023

1.3 Devamsızlık yapan öğrencilerin ev ziyaret yapılarak, devamsızlık sebepleri tespit edilecek gerekli çalışmalar yapılacaktır.

Ekim-Aralık 2023

1.4 Aile içi iletişim ve ergenlik dönemi eğitimi düzenlenecektir.

Aralık 2023

1.4 Sınav stresine yönelik seminer ve etkinlik düzenlenecektir.

Aralık 2023

1.5 Okul Düzeyinde Kazanım Değerlendirme Çalışmaları Yapılacaktır.

Aralık-Nisan

1.6 Okul Düzeyinde Genel Değerlendirme Çalışmaları Yapılacaktır.

Eylül-Haziran

1.7 Sınav sistemi ve soru biçimlerine yönelik farkındalık oluşturmak için öğrenci, öğretmen ve veli düzeyinde seminerler düzenlenecektir.

Ocak 2024

1.8 Yapılan çalışmalar ve sınav sonuçları analiz edilecektir.

Mayıs 2024

1.9 Teknoloji bağımlılığına yönelik eğitim programları düzenlenecektir.

Ocak 2024

1.10 Özel eğitime ihtiyacı olan bireylere ve ailelerine yönelik eğitim programı düzenlenecektir.

Çağın Gerektirdiği Becerilerin Öğrencilere Kazandırılması

2.1 Dijital içerik geliştirmeye yönelik seminer ve kurs planlaması yapılacaktır.

Eylül-Mayıs

2.2 Proje yazım süreçlerine yönelik okul düzeyinde bilgilendirme seminerleri düzenlenecektir.

Erasmus Ekibi

Kasım 2023

2.3 TÜBİTAK 4006 bilim şenliği proje hazırlama etkinlikleri yapılacak.

Okul Tübitak Yürütücüsü

Şubat-Mayıs

Öğrencilerin Fiziksel, Ruhsal ve Sosyal Gelişimlerini Sağlamak

3.2 Öğretmenler için DART eğitimi ve turnuva düzenlenecektir.

Beden Eğitimi Zümresi

Kasım 2023

3.3 Okul içinde zekâ oyunları eğitimleri ve turnuvaları planlamalarının yapılması

Matematik Zümresi

Mart 2024

3.4 Sağlıklı davranışların geliştirilmesi ve çocukların doğru beslenmelerinin sağlanması, uygun temel sağlık eğitimi ve fiziksel aktiviteler için destek ve rehberlik programları yapılacaktır.

Tarım İl Müdürlüğü

Mart 2024

3.5 Kişisel hijyen eğitimleri kapsamında okul bazlı İlçe Toplum Sağlığı birimleriyle koordineli eğitimler düzenlenecektir.

İl sağlık Müd.

Nisan 2024

3.6 Yerel, ulusal ve uluslararası yapılan bilimsel etkinliklere öğrencilerin katılımı sağlanacaktır.

Okul Zümre başkanları

Eylül-Mayıs

3.7 Yerel, ulusal ve uluslararası yapılan sosyal faaliyetlere öğrencilerin katılımı sağlanacaktır.

Okul Zümre başkanları

Eylül-Mayıs

3.8 Yerel, ulusal ve uluslararası yapılan sportif faaliyetlere öğrencilerin katılımı sağlanacaktır.

Beden Eğitimi Zümresi

Eylül-Mayıs

3.9 Sosyal sorumluluk ve gönüllülük çalışmalarının farkındalığının artırılmasına yönelik faaliyetler planlanacaktır.

Eylül-Mayıs

3.10 Okullarda sosyal sorumluluk ve gönüllülük çalışmaları düzenlenecektir.

Eylül-Mayıs

3.11 Milli Bayram ve Anma Törenlerinde farklı öğrencilerin görev alması sağlanacaktır.

Kutlama Komitesi

3.12 Milli Bayram ve Anma Törenlerinin

önemine uygun geziler ve etkinlikler düzenlenecektir.

Kutlama Komitesi

Eylül-Mayıs

Değerler Eğitimi kapsamında öğrencilerimizde gelişim sağlamak

4.1 Üniversitelerle işbirliği kapsamında öğrencilerin sosyal sorumluluklarının farkına varabilmeleri, yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine fırsat tanıyacak etkinlikler planlanacaktır.(İlgili kurum gezileri, atölye çalışmaları vb.)

Eylül-Mayıs

4.2 Millî ve manevi değerleri sembolize eden isimlerin yaşatılması ve rol model teşkil etmesi amacıyla okul düzeyinde faaliyetler planlanacaktır.

Eylül-Mayıs

4.3 Toplumsal sorumluluklar ve gönüllülük kapsamında faaliyetler organize edilecektir.

Mayıs-Haziran

4.4 Geçmişten günümüze uzanan ve temel değerlerimizi ortaya koyan e-içerikler oluşturulacak ve öğrenci ve velilerimize ulaştırılacaktır.

Eylül-Mayıs

4.5 Kitap Okuma kampanyası düzenlenecektir.

Türkçe Zümresi

Eylül-Mayıs

4.6 Okuma kültürünün okul düzeyinde farkındalığın geliştirilmesine görsel tasarımlar, iyi örnek uygulamalarının okul panosu, sosyal medya üzerinden tanıtılması vb. uygulamalar yapılacaktır.

Türkçe Zümresi

Eylül-Mayıs

4.7 Okulumuzun web sitesi Okul Web Sitesi Yayın Komisyonu sorumluluğunda olup MEB Panel kapsamında güvenlik önlemleri alınmış durumdadır.

Sitemizde yayınlanan tüm içerikler Okul Web Sitesi Yayın Komisyonu onayından geçtikten sonra yayımlanacaktır.

Web Komisyonu

Öğrencilerin Öğrenme Farklılıklarının Azaltılması

5.1 Engellilerin Kullanımına Yönelik Okullarımızda İyileştirme Çalışmaları Yapılacaktır

Okul Aile Birliği

Eylül-Haziran

5.2 Üniversitelerle iş birliği yapılarak akademik düzeyde eğitim faaliyetleri yapılacaktır.

Eylül-Haziran

5.3 Çocukların maruz kaldıkları şiddet ve bunun çocuk ve ergenler üzerindeki etkilerini öğrenme, çocukların sergilediği davranışlardaki bazı sinyalleri fark etme, şiddete maruz kalan çocukları okulda nasıl destekleyeceğini öğrenme konularında öğretmenlerin bilgi, beceri, değer ve tutumlarını artırılması için eğitimler düzenlenecektir. (Veli, öğretmen)

Mart 2024

5.5 Çocuk koruma, sağlık, beslenme ve erken çocukluk gelişimi alanlarını içeren toplum temelli yaklaşımlarla ev ziyaretleri, bilgilendirme çalışmalarını da içeren faaliyetler yapılacaktır.

Mayıs 2024

5.6 Özel eğitim ve kaynaştırma öğrencilerine yönelik akademik destek etkinlikleri yapılacaktır.

Yayın: 10.03.2024 - Güncelleme: 10.03.2024 01:29 - Görüntülenme: 36